تاریخ امروز:31 اردیبهشت 1403

لیزر موهای زائد در بارداری

Laser hair removal in.pregnancy - لیزر موهای زائد در بارداری

آیا لیزر موهای زائد در دوران بارداری بی خطر است؟ لیزر موهای زائد چه تاثیری در دوران بارداری دارد؟ خطرات لیزر موی زائد در بارداری چیست؟ آیا بارداری در رشد مو تاثیر دارد؟ چگونه در بارداری موهای بدن را باید اصلاح کرد؟ آیا لیزر روی بارداری تاثیر دارد؟ عوارض لیزرمو های زائد در دوران بارداری چیست؟ پاسخ این سوالات در این مطلب است.

بسیاری از افراد برای کاهش مو و رشد آن به لیزر موهای زائد روی می آورند. لیزر موهای زائد برای نواحی صورت، پاها، زیر بغل و ناحیه بیکینی استفاده می شود. اما موضوعی که در این مطلب به آن پرداخته ایم این است که آیا زنان باردار نیز می توانند از لیزر مو استفاده کنند؟ به گفته بسیاری از پزشکان ، پاسخ کوتاه منفی است.

Laser hair removal in pregnancy 1 - لیزر موهای زائد در بارداری

لیزر موهای زائد چگونه کار می کند؟

یک پزشک یا تکنسین لیزر یک پرتوی نور را در منطقه ای که می خواهید لیزر کنید هدف قرار می دهد. لیزر رنگدانه تیره هر مو را هدف قرار می دهد و گرما را از ساقه مو و به فولیکول می فرستد. اگر گرما فولیکول را کاملا از بین ببرد ، دیگر مو تولید نمی کند. اگر فولیکول فقط آسیب دیده باشد، ممکن است موها دوباره رشد کنند، اما احتمالاً ظریف و سبک تر از قبل خواهد بود.

بارداری و موهای بدن

هنگامی که باردار هستید ، بدن شما غرق در هورمون ها است. مقادیر بالاتر استروژن و آندروژن می تواند باعث رشد مو در جاهایی شود که قبلاً هرگز ظاهر نشده است، خصوصاً در سه ماهه سوم می توانید ناگهان متوجه موهایی روی شکم، صورت، گردن ، سینه ها و بازوها شوید. خبر خوب این است که این رشد مو کاملاً رایج است و به طور کلی پس از ورود کودک خود به خود از بین می رود.

هورمون های بارداری در جایی که جوانه مو به طور ناگهانی رشد می کند و هم مقدار مو تاثیر می گذارند ، این هورمون ها چرخه رشد موهای شما را نیز تغییر می دهند. موهای سر و بدن شما همگی دارای مرحله رشد فعال به نام آناژن هستند. وقتی مو به طور کامل رشد کرد ، وارد حالت استراحتی به نام تلوژن می شود و پس از آن می ریزد.

هورمون های بارداری مرحله “ریزش” را به تأخیر می اندازند، به همین دلیل ممکن است موهای پرپشتی را مشاهده کنید. بدن شما به راحتی میزان معمول مو را رها نمی کند. حدود سه تا شش ماه پس از ورود کودک و عادی شدن هورمون های شما، موهای اضافی شما می ریزد. رشد مو ناشی از استروژن ، همراه با افزایش دشواری رسیدن به برخی از قسمت های بدن هنگام رشد شکم ، ممکن است این سوال را برای شما ایجاد کند که آیا لیزر موهای زائد راهی برای از بین بردن این مو ها است؟

مجله بین المللی پوست زنان که منبع مورد اعتمادی است، در سال 2017 یک بررسی در مورد ایمنی اقدامات زیبایی برای زنان باردار منتشر کرد. پژوهشگران و بازرسان گفتند اگرچه از لیزر برای درمان بیماری ها مانند سنگ کلیه و زگیل های تناسلی در زنان باردار به طور ایمن استفاده می شود، اما هیچ اطلاعات ایمنی برای استفاده از لیزر برای اقدامات زیبایی مانند لیزر موهای زائد در دسترس نیست.

عدم تحقیق در مورد این موضوع احتمالاً به زودی تغییر نخواهد کرد، زیرا دانشمندان نمی خواهند با قرار دادن عمدی مادران و نوزادان در معرض محصولات و رویه های بالقوه مضر، به آنها آسیب برسانند. اگرچه لیزر موهای زائد به طور کلی یک روش ایمن در نظر گرفته می شود. اما پزشکان و متخصصین پوست معمولاً به خانم های باردار توصیه می کنند که از این روش اجتناب کنند زیرا هیچ مطالعه ای برای اثبات بی خطر بودن آن برای مادران و نوزادان انجام نشده است. بهترین توصیه این است که اگر کسی می تواند این روش انتخابی را تا بعد از بارداری متوقف کند.

Laser hair removal in pregnancy 2 - لیزر موهای زائد در بارداری

دلایل به تعویق انداختن لیزر تا بعد زایمان

  • یکی از تغییرات متداول که می تواند در دوران بارداری اتفاق بیفتد ، تیره شدن پوست شما است.بیماری به نام هایپرپیگمنتیشن است که طبق گفته پزشکان ، لیزر موهای زائد در مواقعی که بین رنگ پوست و رنگ مو تضاد وجود داشته باشد ، بسیار موثر است. اگر بیش از حد مو به رنگ پوست ناحیه مورد نظر شما نزدیک شود ، درمان ممکن است کم اثر باشد.
  • بارداری چرخه ی رشد طبیعی مو را مختل می کند و خانم ها در این دوره در مرحله رشد فعال موهایشان هستند. هورمون های بارداری روند لیزر را تغییر داده و نتایج مطلبوبی به شما نخواهند داد.
  • مسئله ی دیگر حساسیت پوست است. بارداری باعث افزایش خونرسانی در بدن می شود. همچنین باعث کشش پوست شکم و پستان شما می شود. انجام روش های لیزر موهای زائد در حالی که پوست شما در این حالت حساس است ممکن است ناراحت کننده باشد.

آیا لیزر موهای زائد می تواند در باردار شدن تأثیر بگذارد؟

هیچ مدرکی وجود ندارد که لیزر موهای زائد بر احتمال بارداری شما تأثیر بگذارد. اگر می خواهید باردار شوید، قبل از شروع درمان های لیزر موهای زائد با پزشک خود مشورت کنید. برای اکثر افراد، کاهش موفقیت آمیز رشد مو به چندین روش درمانی در طی یک دوره حداکثر 9 ماهه نیاز دارد.

ممکن است شما قبل از این که متوجه شوید باردار هستید تحت لیزر قرار بگیرید و شما را در معرض خطرات مرتبط با این روش قرار دهد ، از جمله:

  •     سوزش پوست
  •     تغییر در رنگ پوست شما
  •     تاول زدن
  •     جای زخم
  •     رشد مجدد بیش از حد مو ، در موارد نادر

Laser hair removal in pregnancy - لیزر موهای زائد در بارداری

    گزینه های جایگزین لیزر موهای زائد

روش های موقتی مانند اصلاح، اپیلاسیون، نخ و موچین به طور کلی در دوران بارداری بی خطر تلقی می شوند. با تغییر شکل و اندازه بدن ، ممکن است برای از بین بردن موهای ناخواسته به رسیدن به برخی از مناطق کمک لازم داشته باشید.اگر تصمیم دارید از متخصص زیبایی یا متخصص پوست کمک بگیرید ، مطمئن باشید که این مرکز تمیز است و تکنسین دارای مجوز برای انجام خدمات مورد نظر شما وجود دارد.

در حالی که کرم های موبر برای استفاده در دوران بارداری بی خطر تلقی می شود، اما هیچ مطالعه ای برای اثبات اینکه مواد شیمیایی مانند پودر سولفید باریم و اسید تیوگلیکولیک برای مادران و نوزادان کاملاً بی ضرر است وجود ندارد. همچنین باید توجه داشته باشید که سازمان غذا و دارومنبع مورد اعتمادگزارشاتی از واکنشهای پوستی دردناک مرتبط با این کرمها و لوسیونها دریافت کرده است.

نکات در خصوص اصلاح موهای زائد در بارداری

پزشکان توصیه می کنند اگر قصد زایمان سزارین را دارید، بلافاصله قبل از مراجعه به بیمارستان ، ناحیه شرمگاه خود را اصلاح نکنید. تراشیدن می تواند باعث ایجاد لکه ها و خراش های ریزی شود که منجر به عفونت در محل یا اطراف محل زخم شود.

چه مدت پس از زایمان می توانید برای لیزر موهای زائد برنامه ریزی کنید؟

شما باید مراقبت های پس از زایمان را به عنوان یک فرآیند طولانی مدت در نظر بگیرید، نه فقط یک دوره ی کوتاه. در طی چند ماه اول پس از زایمان، به طور مرتب با متخصص زنان و زایمان صحبت کنید تا در مورد تمام راه های تغییر بدن صحبت کنید.

پزشک شما بهترین فردی است که به شما کمک می کند تا تصمیم بگیرید که چه زمانی هورمون های شما به حالت طبیعی رسیده و پوست شما آماده دریافت لیزر درمانی است. این مشورت با پزشک به ویژه در صورت داشتن زخم یا بریدگی از روش اپیزیوتومی یا زایمان سزارین از اهمیت ویژه ای برخوردار خواهند بود.

Laser hair. removal in pregnancy - لیزر موهای زائد در بارداری

بارداری می تواند تغییرات زیادی در بدن شما ایجاد کند، از جمله ظاهر ناگهانی مو در قسمت هایی که در آن قبلا مو نبوده است. بیشتر این تغییرات در ماه های پس از زایمان برطرف خواهد شد. اگر می خواهید میزان زائد خود را کاهش دهید ، بسته به اندازه ناحیه مورد نظر شما احتمالاً ایمن ترین حالت اصلاح با تیغ، نخ ، موچین یا موم است. پس از زایمان، در مورد اینکه به زودی درمان های لیزر موهای زائد را در هر نواحی که موهای زائد از بین نرفته اند از سر بگیرید با پزشک خود صحبت کنید. نظرات و سوالات خود را برای ما بنویسید.

آیا ادامه کار برای تکنسین های باردار لیزر بی خطر است؟

هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد یک تکنسین لیزر به درستی آموزش دیده و مجهز از کار با دستگاه لیزر هنگام بارداری در معرض خطر هستند. اگر نگرانی دارید، می توانید با پزشک خود در مورد خطرات صحبت کنید.

لیزر موهای زائد در دوران شیردهی ضرر دارد؟

اگر در دوران شیردهی هستید، انجام لیزر موهای زائد برای شما توصیه نمی‌شود. اگرچه هیچ شواهد علمی وجود ندارد که نشان‌دهنده‌ی رابطه‌ی بین این روش با مضراتی احتمالی برای کودکتان باشد، بهتر است در این دوران تحت هیچ روش لیزری و تشعشعی قرار نگیرد. همچنین بسیاری از پزشکان به شما اجازه نمی‌دهند که در دوران شیردهی از روش لیزر موهای زائد استفاده کنید زیرا بدن مادران شیرده مملو از هورمون‌ها می‌باشد و انجام این روش عوارضی را در پی خواهد داشت.
 
همچنین انجام روش لیزر موهای زائد در زمان شیردهی می‌تواند سبب تغییراتی در تولید ملانین در بدن و نیز منجر به تجمع بیش‌ازحد یا کمترین مقدار تجمع رنگ‌دانه‌ها شود. کرم‌های بی‌حسی مانند پمادهای بی‌حسی موضعی که برای کاهش درد بعد از لیزر استفاده می‌شود می‌توانند از طریق خون وارد شیر شود؛ بنابراین بهتر است که لیزر موهای زائد را تا بعد از پایان دوره‌ی شیردهی به تعویق بی اندازید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *