تاریخ امروز:31 اردیبهشت 1403

تاثیر راکوتان بر روی جوش ها

roaccutane3 - تاثیر راکوتان بر روی جوش ها

سوالات زیادی درمورد قرص راکوتان جهت رفع جوش مطرح است. اینکه قرص راکوتان چیست ؟ آیا قرص راکوتان موثر است ؟ عوارض قرص راکوتان چیست ؟ آیا راکوتان به بدن آسیب می رساند ؟ آیا استفاده از راکوتان بی خطر است ؟

کپسول های ایزوترتینوئین یک درمان بسیار موثر برای آکنه شدید است.این دارو می تواند عوارض جانبی جدی داشته باشد ، بنابراین باید توسط پزشک متخصص تجویز و نظارت شود.

کپسول های ایزوترتینوئین با نام تجاری راکوتان شناخته می شوند.این روزها بحث در خصوص مضرات راکوتان زیاد است و ما نیز به این مسئله به طور علمی پرداخته ایم.

راکوتان چیست؟

 

roaccutane4 - تاثیر راکوتان بر روی جوش ها

راکوتان حاوی ماده فعال ایزوترتینوئین است و برای درمان آکنه استفاده می شود.راکوتان متعلق به گروهی از داروها به نام رتینوئیدها است که مشابه ویتامین A هستند.رتینوئیدها با کاهش مقدار ماده روغنی (یعنی سبوم) ساخته شده توسط غدد در پوست ، کاهش باکتری ها و التهاب و باز شدن منافذ مسدود شده کار می کنند.

انواع مختلفی از داروها برای درمان آکنه وجود دارد. از راکوتان برای موارد شدیدتر استفاده می شود و باید بدانید این دارو اعتیاد آور نیست.

 

حقایق کلیدی

راکوتان پس از یک هفته تا 10 روز شروع به کار می کنند. از هر 5 نفری که از راکوتان استفاده می کنند ، 4 نفر پس از 4 ماه پوست شفاف دارند.

قبل از شروع مصرف و در طول درمان مرتب باید آزمایش خون بدهید.

در طول درمان ممکن است پوست شما بسیار خشک و به نور خورشید حساس شود. استفاده از بالم لب و مرطوب کننده ها به شما کمک خواهد کرد.

بسیار مهم است که تا حداقل 1 ماه پس از قطع قرص راکوتان  باردار نشوید. زیرا راکوتان می تواند به نوزاد متولد شده آسیب برساند.

اگر هنگام مصرف راکوتان افسرده شدید یا به فکر آسیب رساندن به خود افتادید ، مصرف دارو را متوقف کنید و سریعاً به پزشک خود اطلاع بدهید.

افراد برای نتیجه گرفتن از مصرف داروی راکوتان باید دوره درمان آن را کامل کنند.

وزن بیمار، سیستم ایمنی  بدن فرد در تجویز داروی راکوتان موثر است.

حقایقی در خصوص برگشت جوش پس از مصرف راکوتان

سازمان جهانی (who) اعلام کرده که  راکوتان در حدود 70 الی 80 درصد افراد درمان قطعی دارد و بازگشت پذیر نیست، اما 20 الی 30 درصد افراد به خصوص آن‌هایی که از ابتدای سن بلوغ بسیار جوش می ‌زدند یا پوست خیلی چربی داشتند، احتمال بازگشت جوش در آن ها وجود دارد، اما به شدت قبل نیست.

اگر پس از مصرف راکوتان فرد دوباره شروع به جوش زدن کرد باید به پزشک مراجعه کنند و خودسر داروی راکوتان را مصرف نکند، پزشک با  توجه به نوع برگشت پذیری جوش و میزان آن دارو را تجویز می کند و اگر این بار شدت جوش مانند گذشته نباشد از روش های درمانی دیگری استفاده می‌کند و جوش را کنترل می‌کند.

در مواردی دیده می شود، شدت جوش به نسبت گذشته است و پزشک به ناچار داروی راکوتان را برای فرد تجویز می کند؛ این دارو شاید برای بار دوم و سوم هم برای فرد تجویز شود و  باید مجدد از آن استفاده کند.

چه کسانی می توانند راکوتان مصرف کنند؟

roaccutane5 - تاثیر راکوتان بر روی جوش ها

 

راکوتان برای نوجوانان و بزرگسالان مبتلا به آکنه شدید تجویز می شود. به کودکان زیر 12 سال یا قبل از بلوغ نباید راکوتان داده شود.

راکوتان برای چه افرادی  مناسب نیست؟

  • کسانی که در گذشته واکنش آلرژیک به راکوتان، سویا (کپسول های حاوی سویا) یا هر داروی دیگر داشته اند.
  •  کسانی که دارای یک اختلال گوارشی ارثی به نام عدم تحمل فروکتوز (کپسول ها حاوی سوربیتول هستند).

برای اطمینان از بی خطر بودن راکوتان ، این موارد را به پزشک خود اطلاع دهید :

  • یک بیماری روانی مانند افسردگی داشته اید.
  • باردار هستید یا فکر می کنید می توانید باشید ، یا شیردهی می کنید.
  • تا به حال واکنش آلرژیک به راکوتان یا هر داروی دیگر داشته اید.
  • مبتلا به بیماری کبد یا کلیه هستید.
  • سطح کلسترول یا سایر چربی ها در خون شما زیاد است.
  • دارای مقادیر بالای ویتامین A هستید.
  • بیماری کرون یا کولیت دارید.
  • اگر دیابت دارید، قبل از شروع درمان با راکوتان با پزشک خود صحبت کنید. هنگام مصرف راکوتان ممکن است نیاز به نظارت بیشتری داشته باشید زیرا این دارو می تواند باعث افزایش سطح قند خون شود.

عوارض جانبی راکوتان

 

roaccutane2 - تاثیر راکوتان بر روی جوش ها

مانند همه داروها ، راکوتان نیز می تواند عوارض جانبی ایجاد کند ، اگرچه همه ی افراد  این عوارض را ندارند. با قطع درمان ، عوارض جانبی معمولاً از بین می روند.

خشکی پوست و لب از عوارض جانبی بسیار شایع است. برای اطمینان ، حین استفاده از این دارو و همچنین حداقل 6 ماه پس از قطع مصرف ، از انجام اپیلاسیون ، درمابراژن یا لیزر بپرهیزید ، زیرا ممکن است باعث ایجاد زخم یا تحریک پوستی شود.

عوارض جانبی شایع

عوارض جانبی شایع راکوتان در بیش از 1 نفر از هر 10 نفر اتفاق می افتد. اگر این عوارض جانبی شما را آزار می دهد یا از بین نمی رود با پزشک یا داروساز خود صحبت کنید:

  • حساس شدن پوست به نور خورشید
  • خشکی چشم
  • خشکی گلو
  • بینی خشک و خون دماغ
  • سردرد و درد عمومی

عوارض جانبی جدی

عوارض جانبی جدی نادر است و در کمتر از 1 مورد از هر 1000 نفر اتفاق می افتد.

در صورت بروز مصرف راکوتان را متوقف کنید و فوراً با پزشک تماس بگیرید:

  • اضطراب ، پرخاشگری و خشونت ، تغییر روحیه ، یا افکار خودکشی ، می تواند نشانه های افسردگی یا سایر مشکلات بهداشت روانی باشد.
  • درد شدید در معده یا اسهال ، احساس بیماری (حالت تهوع یا استفراغ) می تواند نشانه های یک مشکل جدی به نام پانکراتیت باشد.
  • اسهال خونی که ممکن است نشانه خونریزی دستگاه گوارش باشد.
  • بثورات پوستی جدی که منجر به پوسته پوسته شدن یا تاول می شود . بثورات پوستی ممکن است همراه با عفونت چشم ، زخم ، تب و سردرد باشد.
  • مشکل در حرکت دادن بازوها یا پاها  و مناطق دردناک و کبودی بدن ، می تواند نشانه ضعف عضلانی باشد.
  • زردی پوست یا طرد شدن سفیدی چشم ، کنده شدن پوست ، یا احساس خستگی شدید نشانه های مشکلات کبدی یا کلیوی است.
  • سردرد بدی که از بین نمی رود و باعث می شود بیمار شوید.
  • تغییرات ناگهانی بینایی ، از جمله عدم دید خوب در شب
  • راکوتان گاهی اوقات می تواند باعث افسردگی یا بدتر شدن آن شود و حتی باعث می شود افراد خودکشی کنند.

استفاده از راکوتان در زنان

این دارو احتمالاً به نوزاد آسیب می رساند. همچنین خطر سقط جنین را افزایش می دهد.اگر در حین درمان با راکوتان باردار شدید ، مصرف کپسول را متوقف کرده و در اسرع وقت به پزشک خود اطلاع دهید.

بسیار مهم است که هنگام مصرف راکوتان باردار نشوید. برای جلوگیری از بارداری در حین درمان و به مدت 1 ماه پس از آن ، قوانین سختگیرانه ای را دنبال کنید.در حالی که از راکوتان استفاده می کنید از شیر دادن خودداری کنید. این دارو می تواند وارد شیر مادر شود و به کودک شما آسیب برساند.

استفاده از راکوتان در مردان

مردان با خیال راحت می توانند راکوتان مصرف کنند.تا به حال ثابت نشده که راکوتان به اسپرم آسیب برساند. فقط مقدار کمی از راکوتان  به مایع منی وارد می شود که برای آسیب رساندن به جنین بسیار ناچیز است.

با وجود تمامی این مطالب تنها یک پزشک متخصص پوست می تواند این دارو را برای شما تجویز کند. جوش زدن اگر به دلیل بیماری نباشد یک امر کاملا طبیعی است و در اکثر افراد به صورت کم یا شدید رخ می دهد. بهتر است با پوست خود دوست باشید و آن را همانگونه که هست بپذیرید زیرا تمامی درمان ها عوارض خاص خود را دارند و تنها با مراقبت های پوستی خانگی می توانید کیفیت پوست خود را بهتر کنید.

لطفا نظرات خود را در خصوص این مطلب با ما در میان بگذارید و اگر تجربه ی مصرف این قرص را دارید درباره ی آن با ما گفتگو کنید.

در صورت استفاده زیاد از راکوتان در یک نوبت چه اتفاقی می افتد ؟

در صورت مصرف بیش از حد راکوتان  بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید یا به اورژانس بروید  حتی اگر علائمی ندارید.

آیا می توان راکوتان را با داروهای دیگر مصرف کرد؟

در صورت استفاده از این داروها قبل از شروع درمان با راکوتان ، به پزشک خود اطلاع دهید :
مکمل هایی که حاوی ویتامین A هستند
آنتی بیوتیک های تتراسایکلین مانند داکسی سایکلین ، اکسی تتراسایکلین ، مینوسایکلین و لنسایکلین
سایر داروهای جوش (استفاده از هر دو با هم باعث تحریک پوست می شود)

آیا می توانم هنگام مصرف راکوتان خون اهدا کنم ؟

هنگام مصرف راکوتان و حداقل 1 ماه پس از قطع آن ، خون اهدا نکنید. اگر خون شما به یک زن باردار داده شود ، ممکن است به جنین آسیب برساند.

آیا هنگام مصرف راکوتان می توان رانندگی کرد؟

راکوتان می تواند احساس خواب آلودگی و سرگیجه در شما ایجاد کند. همچنین ممکن است شب ها به خوبی نبینید. اگر این اتفاق برای شما افتاد ، تا زمانی که قرص را مصرف می کنید ، از رانندگی ، دوچرخه سواری و استفاده از ماشین آلات یا ابزار خودداری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *